Min datter har børneeksem :(

Ja, som overskriften siger; min datter har desværre børneeksem 🙁 

Jeg har selv døjet med sygdommen fra jeg var helt lille og frem til teeangeårene hvor den heldigvis forsvandt. Men jeg ved hvor meget arbejde, der ligger i at behandle symptomerne. Cremer, cremer og atter cremer. Gamle husråd der kun virker i begrænset omfang. Og cremer, cremer og flere cremer. Jeg troede jeg havde været dem alle igennem indtil jeg fandt hjemmesiden børneeksem.dk!

Jeg blev noget overrasket over hvor mange nye cremer, der er kommet, siden jeg var lille. Min mor har fortalt mig, at jeg heldigvis ikke var så slemt ramt som så mange andre og at symptomerne altid var milde. Det er heldigvis også tilfældet med min datter. Jeg tror helt sikkert hun har arvet det fra mig, fordi der ikke er nogle i min mands familie, der har eller har haft sygdommen.

Anyways, jeg har været hos lægen med min datter. Der fik vi at vide, at vi i det daglige skal smøre med noget fugtighedscreme og i perioder med udbrud skal bruge creme med binyrebarkhormon. Indtilvidere ser det ud til at virke, så jeg tror vi “slipper billigt” 🙂

Jeg har siddet og læst en del på nettet om både årsager, symptomer og behandling, og er noget overrasket over, at man ikke kender de egentlige årsager til sygdommen. Der er mange studier, men det virker som om, at man endnu ikke er kommet helt til bunds i årsagerne.

Derudover virker det som om, at der er meget stor forskel på, hvad der virker bedst i de enkelte tilfælde. Nogle sværger til en creme, andre til en anden og igen andre til en helt tredje. Hvis de to cremer jeg anvender nu pludselig ikke virker længere, går jeg til lægen igen. Her forestiller jeg mig, at han nok henviser mig til en hudlæge og så må vi jo tage den derfra.

Et andet aspekt omkring cremerne er, at jeg fornemmer, at nogle måske anvender dem for meget eller anvender dem forkert. Jeg har f.eks. læst, at altid skal smøre ifølge lægens anvisninger, og virkelig passe på med at smøre for lidt eller for meget. Man må heller ikke pludselig stoppe med at smøre i en periode, fordi man f.eks. er på ferie el.lign.

På facebook fandt jeg en gruppe for forældre til børn med børneeksem, hvor jeg kan se, at der er mange, der er MEGET frustrerede over sygdommen. Det er klart, når symptomerne er så slemme, som de er, og det oven i købet er ens lille barn, det går ud over. Samtidig kan jeg også selv føle den magtesløshed, som mange af de andre forældre føler. Hvis bare man kunne kurere sygdommen…

Jeg har også læst, at nogle forældre har held med at behandle sygdommen ved hjælp af kostomlægning – dvs. at sygdommen forsvinder helt, når kosten omlægges! Det er i hvert fald noget jeg vil læse videre om, og – hvis jeg finder frem til noget spændende – dele mine erfaringer om her.

Hvis du har gode råd til at behandling af børneeksem, hører jeg meget gerne fra dig i kommentarfeltet nedenfor. Alle råd er værdsatte!